Zamieszczone przez mati160
[O2] 1.2TSI - prośba o analizę nagrania pracy silnika
Zwiń
X
-
[O2] 1.2TSI - prośba o analizę nagrania pracy silnika
Czołem!
Jako że moja O2 przejechała już 28500 kilometrów zacząłem zwracać baczniejszą uwagę na pracę silnika pod kątem potencjalnych problemów z rozrządem. Szczególnie, że Mikołaj przyniósł do domu nowy sprzęt do nagrywania i można było w związku z tym urządzić Oktawce sesję nagraniową.
Pofatygowałem się dzisiaj z urządzeniem nagrywającym do garażu, nastawiłem sprzęt jak trzeba, podniosłem klapę i odpaliłem auto (po 2 dniach postoju w temperaturze trochę powyżej zera). Nagranie jest dostępne tutaj:
Pytanie do ludzi otrzaskanych z silnikami 1.2TSI i 1.4TSI (szczególnie tych, którzy mieli problemy z rozrządem): czy odgłosy płynące z motoru powinny mnie zaniepokoić? I czy mam już pofatygować się z autem do serwisu?
Dodam tylko, że rozgrzany slinik (sprawdziłem 2 dni podczas postoju na trasie Kraków-Praga brzmi podobnie).
-
-
kytutr, bez stresu
wiem, bo miałem spierdolony nastawnik, łańcuch i napinacz :!:
btw
ale dla pewności musiałbym się przejechać Twoją O2kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
Komentarz